Wednesday, 21 January 2015

Sopa de lentilhas vermelhas / Red lentil soup



Foi há umas semanas que descobri um canal no youtube com receitas maravilhosas, simples, delicadas, deliciosas e saudáveis. Chama-se Peaceful Cuisine e aconselho-vos a visitá-lo, não se iriam arrepender. Ontem descobri uma receita tão simples e fácil que não esperei mais e fi-la para o almoço. Saiu tal e qual como estava à espera, excepto a pimenta...a mão inclinou mais do que ao devia!
Se quiserem uma refeição reconfortante, saudável, nutritiva e deliciosa façam esta sopa. Espero que gostem!

Ingredientes:

200gr cebola
1 dente de alho
1 cenoura (aprox. 200gr)
2 folhas de couve coração boi (ou outro tipo de couve ou alho francês)
1/2 tomate
2 a 3 colheres de sopa de polpa de tomate
1 colher de sopa de azeite
água
sal 
pimenta




Preparação:

Numa panela colocar o azeite juntamente com a cebola e o alho e deixar alourar. De seguida adicione os legumes cortados em pequenos pedaços, a polpa de tomate e água até os legumes ficarem cobertos. Deixe cozer por aproximadamente 15 ou 20 min. em lume baixo. Adicione o sal e a pimenta e deixar coznhar por mais 3 min. Desligue o lume e sirva!
Bom apetite!



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Recipe in English



A few weeks ago I discovered a Youtube channel with amazing, simple, delicate, healthy and delicious recipes. It's called Peaceful Cuisine and I recommend you visit it, you won't regret it. Yesterday I discovered a delicious soup recipe on that channel. It was so simple, delicious and easy to do that I decided to make it for today's lunch. It came out exactly as I was expecting, except the pepper... I putted a little too much for my taste!
If you want to eat a warm, healthy, nutrious and delicious meal I advise you to make this soup, I think you're going to like it!

Ingredients:

200gr onion

1 clove of garlic
1 carrot (aprox. 200gr)
2 big leaves of cabbage (or you can use celery)
1/2 tomato
2 tbsp of tomate sauce or canned tomato
1 tbsp of olive oil
water
salt
pepper


Preparation:

Add the olive oil, the chopped onion and garlic to a pan and let them fry. Then cut the vegetables into small pieces and add them to the pan. Add water until the vegetables are all covered and separated. Let it simmer for 15 to 20 minutes and then add salt and pepper. Let it cook for another 3 minutes and then turn off the heat. Serve with bread and enjoy!



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